βασιλης πετριδης

backstage_LefterisTsinaris credit

Ο Βασίλης Πετρίδης γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους (Θεσ/νίκης) το 1987. Είχε πάντα την τραγουδοποιία να τον καθυστερεί στα μαθήματά του και ύστερα στη δουλειά ή κοινωνικές υποχρεώσεις του.

Γράφει στίχους και συνθέτει από τότε που έπιασε το πρώτο πιάνο/τσέλο/μπάσο/κιθάρα/μπουζούκι/λαούτο και ηλ. υπολογιστή στα χέρια του. Τον απέφευγαν τα ωδεία και έτσι τα απέφευγε κι αυτός. Παιχτικά, λοιπόν, είναι θα λέγαμε αυτοσχέδιος μουσικός.

Στα νιάτα του αποφάσισε να ταξιδέψει στην Κύπρο για σπουδές, πράξη που ερμηνεύεται κι ως: «Ας φύγω όσο πιο μακριά γίνεται από δω». Πολύ γρήγορα κατάλαβε ότι δεν τον χωράει ο τόπος οπότε έζησε κάποια χρόνια στη Σουηδία, Ολλανδία και πίσω στη Λευκωσία για να τον αναγορεύσουν «δάσκαλο» μετά τηβέννων και φωτογραφιών. Γυρίζει εν τέλει στην «πατρίδα» με σκοπό να μην την υπηρετήσει ποτέ… ενώ, όμως, έπινε τον ελληνικό του ένα ωραίο πρωί και χωρίς εξήγηση αλλάζει γνώμη και διαλέγει να υποταχθεί.

Εν τέλει ζει στη Θεσσαλονίκη κι από εδώ αυτομολεί στην εχθρική ζωή του μουσικού αποφεύγοντας τα ιδρύματα για άλλη μια φορά.